Reishi (Lesklokorka lesklá) ač krásná to rudá houba, tak ale často jí vídáme v podobě namletého hnědého jemného prášku v pytlíku, který lze koupit často v různých internetových obchodech zabývajících se čínskou medicínou. Reishi je totiž jedna z nejlepších hub v čínské mykoterapii. O této houbě lze říci mnohé a článku je skutečně spousta.
Avšak né každý ví, jak by si tuto houbu mohl denně zařadit do jídelníčku, aniž by neztratil apetit, jelikož lze houbu konzumovat delší dobu. Někdo možná i nerad pije nehezky vypadající nápoje z Reishi anebo přemýšlí, jak ji naservírovat dětem..
Tento recept, který jistě oceníte nejen pro jeho bohatost na vápník (především mletý mák), ale i pro jeho jednoduchost, chutnost, je tu pro ty, kteří by se chtěli udržet zdraví a mladí 🙂 po dlouhou dobu.
Pzn. u hodně malých dětí však moc nedoporučuji, vzhledem k semínkům, máku, který obsahuje nejvíce vápníku ze všech potravin a dětské tělo ho nevstřebává lehce, ořechům, medu, který patří mezi alergeny,..
Vyhraďte si 30 minut a pusťte se do toho:
Ingredience:
200g tekutého medu (nejlépe květový)
100g sezamových semínek + lněných
100g mletého máku
100g mletých ořechů (lískové, vlašské,..)
100g jemně umletých datlí (nebo švestek,..)
1 lžíce Reishi (jemně mleté)
- Vše dobře rozmixovat a vytvořit kuličky. Poté vyválet v kokose, sezamových semínkách..a dát do lednice.
- Obecně je celkem jedno, zda nějaká z ingrediencí chybí nebo je nahrazena něčím jiným. Tyto kuličky jsou chutné téměř vždy 🙂
- Doporučuji zapíjet teplou vodou.
Dobrou chuť!