Proč nepít čaj s citrónem při nachlazení?

dietetika

Číňané vědí, že kyselé-ochlazující potraviny osvěžují tělo, redukují nadměrné množství potu, podporují tvorbu tekutin, a zklidňují „zahřátý“ temperament ochlazením emocionálního „horka“ v játrech / žlučníku.

„Kyselá chuť je svíravá, shromažďuje a uchovává tekutiny.“

Kyselá chuť je tedy nevhodná když na tělo působí akutní vnější povětrnostní podmínky jako je vítr a chlad. Protože když vnější škodlivina napadne povrch našeho těla, pak kyselá chuť vtáhne tento patogen do hlubších vrstev, až k orgánu a na místo toho, abychom se škodliviny zbavovali jako to děláme skrze pocení, ji necháme proniknout dovnitř a začne nemoc, například bolesti krku, horečka, atd. Tedy kyselá chuť v období nemoci snižuje úspěšnost léčby. Proto při akutním nachlazení žádné ohřáté citrónové šťávy!.

Léčbu, kterou bychom měli zvolit při počátcích nachlazení, je ostrá chuť, která otevře póry, podpoří pot a očistí patogenní faktory z povrchu těla. Tedy zázvor, kájenský pepř, atp. Pokud se nám nemoc nepodaří na začátku podchytit, pak už je potřeba začít vyhánět horkost, která způsobuje bolesti, horečku, atd..

Related Posts