Odvar z kustovnice čínské

O kustovnici lze toho napsat skutečně mnoho, její blahodárné účinky na zdraví zná dnes už asi každý. Jak ji ale správně používat, abychom z ní získali co nejvíce? Zkuste tento jednoduchý recept:

Odvar z kustovnice čínské pro dlouhověkost 🙂

8 – 10 gramů plodů povaříme v ½ litru vody po dobu 20 minut. Vzniklý odvar popíjíme nalačno. Po vypití nálevu zkonzumujeme i vylouhované plody.

Co vše obsahuje kustovnice?

Nalezneme v ní velké množství betakarotenu, 500x více vitamínu C, než pomeranče, B1 a B2, dále také vitamíny B6, E, protizánětlivé činidlo, kyselinu linolovou (mastná kyselina), značnou dávku aminokyselin, včetně osmi aminokyselin esenciálních. Nezanedbatelné není ani množství aktivních polysacharidů, seskviterpenoidů, karotenoidů, physalienu, germania a minerálních látek, zejména pak železa, vápníku, fosforu nebo stopových prvků, konkrétně pak zinku, mědi, selenu. Dále pak 8 polysacharidů a 6 monosacharidů, které upevňují imunitní systém. Plody Kustovnice čínské obsahují také sloučeninu zvanou betain, u které byl prokázán blahodárný vliv při léčbě chronických jaterních chorob a regeneraci jaterních buněk.

Je to silný antioxidant, čímž zpomaluje proces stárnutí a prodlužuje život. Pravidelná konzumace plodů kustovnice výrazně posiluje obranyschopnost a imunitu těla. Snižuje riziko vzniku rakoviny a užívá se i pro její případnou léčbu. Zlepšuje paměť. Zlepšuje krevní obraz. Snižuje krevní tlak, posiluje srdce, játra, ledviny. Napomáhá udržet normální hladinu cukru v krvi a snižuje cholesterol. Zlepšuje zrak. Působí proti chronickému kašli. Zlepšuje činnost střev,…atd., je to jeden z nejzajímavějších plodů blahodárných na naše zdraví. Odvar je určený především pro ty, kteří mají problém s pojídáním suchých plodů kustovnice. Je možné ji dát i do ranní kaše, avšak čaj z kustovnice může doplnit po ránu i potřebné tekutiny. Číňané ji také často dávají do polévky, důležité je kustovnici povařit delší dobu!

Related Posts